Linjen

Noen linjer er korte, andre lange.

https://www.psykopizza.no/wp-content/themes/psykopizza

Linjen symboliserer våre relasjoner til andre. Noen linjer er korte, andre lange. Noen er tykke og noen er tynne. Noen er heltrukne, andre stiplede. Noen er positive, andre nøytrale eller negative. 

Noen folk står oss nære, mens andre er lengre unna. I forhold til noen flyter det mye, mens i forhold til andre er det mindre som utvekles. Noen relasjoner er der alltid, mens andre vekkes til live av og til. 

Pluss og minus brukes ofte til å fargelegge relasjoner. Vi liker noen, misliker andre og bryr oss ikke om mange. 

Sirkelen og linjen er beslektede relasjonelle symboler. 

Sirkelen sier noe om hvordan det innkapslede og avgrensede i oss påvirker grenser og relasjoner til andre. Når vi møter andre som utløser gode følelser i oss, knytter vi oss til dem og jakter på mer av det positive. Når vi møter andre som utløser negative følelser i oss, støter vi dem fra oss og unngår dem. 

En kilde til glede er derfor å bruke møtet med positive andre til å oppdage det positive i oss. Hva er det de utløser og frigjør i oss? 

En annen kilde til mening er derfor å bruke møtet med negative andre til å oppdage det negative og avviste i oss. Vi kan da glede oss over alle de mislikte vi møter på livets vei fordi de beriker oss med selvinnsikt. 

-Knut Ivar

Illustrasjon av: Solveig Ylva Dagsdottir